چکیده
یکی از مشکلات این محصول ارزشمند بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه مرکبات (Brown rot) می باشد. علایم آلودگی اولیه بیماری روی میوه به صورت لکه های تیره کوچک ظاهر می شود. در این تحقیق بر اساس خصوصیات مورفولوژیک، میزان رشد، الگوی رشد و دماهای ویژه گونه-هایparasitica Phytophthora از ارقام نارنگی و P. citrophthora از ارقام پرتقال شناسایی و بیماری زایی گونه های P. parasitica و P. citrophthora بر روی میوه ارقام نارنگی و پرتقال اثبات گردید. جداسازی گونه P. parasitica از ارقام نارنگی و گونه P. citrophthoraاز ارقام پرتقال به عنوان عوامل پوسیدگی قهوه ای میوه مرکبات از غرب مازندران، صورت گرفت.
واژه های کلیدی: مرکبات، پرتقال، نارنگی، قارچ فیتوفترا، پوسیدگی قهوه ای، غرب مازندران
محمد علیان, یعقوب , زمانی زاده, حمیدرضا , الهی نیا, سید علی و مقصودی, رضا . (1389). جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی. پژوهش های حفاظت گیاهان ایران, 24(4), -. doi: 10.22067/jpp.v24i4.8144
MLA
محمد علیان, یعقوب , , زمانی زاده, حمیدرضا , , الهی نیا, سید علی , و مقصودی, رضا . "جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی", پژوهش های حفاظت گیاهان ایران, 24, 4, 1389, -. doi: 10.22067/jpp.v24i4.8144
HARVARD
محمد علیان, یعقوب, زمانی زاده, حمیدرضا, الهی نیا, سید علی, مقصودی, رضا. (1389). 'جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی', پژوهش های حفاظت گیاهان ایران, 24(4), pp. -. doi: 10.22067/jpp.v24i4.8144
CHICAGO
یعقوب محمد علیان , حمیدرضا زمانی زاده , سید علی الهی نیا و رضا مقصودی, "جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی," پژوهش های حفاظت گیاهان ایران, 24 4 (1389): -, doi: 10.22067/jpp.v24i4.8144
VANCOUVER
محمد علیان, یعقوب, زمانی زاده, حمیدرضا, الهی نیا, سید علی, مقصودی, رضا. جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی. پژوهش های حفاظت گیاهان ایران, 1389; 24(4): -. doi: 10.22067/jpp.v24i4.8144
ارسال نظر در مورد این مقاله