جداسازی و شناسایی عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه پرتقال و نارنگی

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری

2 گیلان

3 دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

چکیده
یکی از مشکلات این محصول ارزشمند بیماری پوسیدگی قهوه ای میوه مرکبات (Brown rot) می باشد. علایم آلودگی اولیه بیماری روی میوه به صورت لکه های تیره کوچک ظاهر می شود. در این تحقیق بر اساس خصوصیات مورفولوژیک، میزان رشد، الگوی رشد و دماهای ویژه گونه-هایparasitica Phytophthora از ارقام نارنگی و P. citrophthora از ارقام پرتقال شناسایی و بیماری زایی گونه های P. parasitica و P. citrophthora بر روی میوه ارقام نارنگی و پرتقال اثبات گردید. جداسازی گونه P. parasitica از ارقام نارنگی و گونه P. citrophthoraاز ارقام پرتقال به عنوان عوامل پوسیدگی قهوه ای میوه مرکبات از غرب مازندران، صورت گرفت.

واژه های کلیدی: مرکبات، پرتقال، نارنگی، قارچ فیتوفترا، پوسیدگی قهوه ای، غرب مازندران

CAPTCHA Image