درباره نشریه

عنوان نشریه

پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران

 شاپای چاپی

2980-8170

شاپای الکترونیکی

2783-5383

وب سایت

https://jpp.um.ac.ir

پست الکترونیکی

jpp@um.ac.ir

زبان مقالات

فارسی- انگلیسی

دوره انتشار

فصلنامه

ناشر

دانشگاه فردوسی مشهد

سردبیر

دکتر پریسا طاهری

وضعیت

فعال

شیوه داوری

 دو سر کور

نوع مجوز

License (CC BY 4.0)

شناساگر مقالات

DOI

تاریخچه نشریه

این نشریه از سال 1364 بنام علوم و صنایع کشاورزی ( تمام گرایش ها) توسط دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شد و از سال 1386 به صورت تخصصی بنام حفاظت گیاهان و در سال 1400 بنام نشریه پژوهش های حفاظت گیاهان ایران مقالات را به چاپ می رساند. این نشریه ابتدا  از سال 1387به‌صورت دوفصلنامه  و سپس از سال 1389، به‌صورت فصلنامه منتشر می‌شود.

زمانبندی انتشار

نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران ، در حال حاضر به‌صورت فصلنامه (4 شماره در سال) چاپ می‌شود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شماره‌های هر سال را نشان می‌دهد. نشریه به این زمان‌بندی پایبند است مگر این‌که شرایط استثنایی به‌وجود آید.

شماره      تاریخ انتشار

 1               فروردین

 2                   تیر

 3                  مهر

 4                 دی

سیاستهای حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وبسایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند:

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌نیز آرشیو می‌شود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:

پایگاههای نمایهکننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران ، در پایگاه مختلفی نمایه‌سازی می‌شوند که لیست این پایگاه‌ها در بخش"بانک‌ها و نمایه نامه‌ها" قابل مشاهده است.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت موسسه خود آرشیو کنند.

سیاست دسترسی آزاد

نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران ، یک نشریه با دسترسی آزاد است به این معنی که تمام محتوای آن به‌صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربران در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند، یا می‌توانند از آن‌ها برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده استفاده کنند.

این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم می‌کند که در دسترس قراردادن تحقیقات به‌صورت رایگان برای عموم، از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی می‌کند.

کپی رایت

  • تحت مجوز دسترسی آزاد در نشریه بوم شناسی کشاورزی، نویسندگان، مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند.
  • نویسندگان به دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار مقاله و معرفی خود را به‌عنوان ناشر اصلی می‌دهند.
  • نویسندگان همچنین به هر شخص ثالثی حق استفاده آزادانه از مقاله را تا زمانی که یکپارچگی آن حفظ شده و نویسندگان اصلی، جزئیات استناددهی و ناشر آن مشخص شده باشند، می‌دهند.

مجوز

نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران تحت مجوز بین‌المللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» است.

سیاستهای مربوط به اخلاق انتشار

نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران عضو کمیته بین‌المللی اخلاق در انتشار (COPE) می‌باشد و از آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌نماید لینک عضویت نشریه در COPE

از کلیه اعضای هیات تحریریه، داوران و نویسندگان تقاضا می‌شود بیانیه اصول اخلاقی انتشار نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران  را مطالعه کنند و درصورت مواجهه با مسائلی ازقبیل سرقت ادبی، دستکاری استنادات و جعل داده در مقالات ارسالی یا منتشرشده، موضوع را با سردبیر نشریه، سرکار خانم دکتر پریسا طاهری، به آدرس ایمیل p-taheri@um.ac.ir  و یا تماس با ناشر ازطریقfumpress@um.ac.ir  مطرح کنند و آن‌ها طبق فلوچارت‌های COPE به موضوع رسیدگی خواهند کرد.

سیاست داوری مقالات

در این نشریه، داوران مقالات از بین اعضای هیات تحریریه نشریه انتخاب نمی‌شوند مگر در شرایط خاصی که هیچ داور خارجی در حوزه موضوعی مقاله وجود نداشته باشد.

  • تمام مقالات ارسالی به نشریه فرآیند داوری را طی می‌کنند.
  • شیوه داوری مقالات در این نشریه دوسوکور است.
  • کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.

مالکیت و مدیریت

این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شده و مدیریت می‌شود که در صفحه اصلی وب‌سایت نشریه نیز به‌وضوح درج شده است.

نهاد مشورتی

اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزه‌های موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.

  • مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وب‌سایت نشریه درج شده است.
  • لیست و مشخصات اعضا به‌روز می‌باشد.
  • این نشریه با همکاری ناشر، به‌صورت دوره‌ای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی می‌کند تا مناسب و مرتبط باشند.

هزینهها

هیچ هزینه‌ای برای ارسال، بررسی و چاپ مقالات لاتین دریافت نمی‌شود. اما نویسندگان مقالاتی که به زبان فارسی نوشته شده‌اند، باید مبلغ دو میلیون ریال بابت تامین بخش از هزینه‌های بررسی و ویراستاری مقاله، به حساب معاونت پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد واریز نمایند. این هزینه زمان پذیرش مقاله دریافت می‌شود و نویسنده مسئول مقاله، مسئول پرداخت آن می‌باشد. هزینه دریافتی از نویسندگان تاثیری بر تصمیم‌گیری هیات تحریریه درخصوص مقالات ندارد.

  • هیچ هزینه‌ای برای عضویت، ارسال نسخه خطی یا سایر هزینه‌های تکمیلی وجود ندارد.
  • اطلاعات مربوط به هزینه دریافتی از نویسندگان به‌راحتی در بخش درباره نشریه و مراحل ارسال مقاله (چک لیست و تعهدنامه) قابل مشاهده است.

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام می‌شود)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

منبع مالی دیگر این نشریه هزینه دریافتی از نویسندگانی است که مقالات آن‌ها برای چاپ در نشریه پذیرفته شده است. این منبع درآمد هیچ‌گونه تاثیری در تصمیم اعضای هیات تحریریه ندارد.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.

سیستم مشابهتیاب

نشریه پژوهشهای حفاظت گیاهان ایران به ‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، متن‌های فارسی را با استفاده از سامانه مشابهیاب متون علمی همیاب و متن‌های لاتین (مقالات انگلیسی و چکیده مبسوط انگلیسی مقالات فارسی) را با استفاده از سامانه iThenticate  مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.