بررسی آستانه تحمل میسلیوم قارچ خوراکی Agaricus bisporus نسبت به

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

چکیده

چکیده
در تحقیق حاضر اثر غلظت های مختلف کروم 3 ظرفیتی ( ) بر رشد و میزان جذب آن بوسیله میسلیوم قارچ خوراکی Agaricus bisporus بررسی شد . در این تحقیق میسلیوم این قارچ در محیط کشت جامد سیب‌زمینی‌دکستروز آگار (PDA) و محیط کشت مایع شیره مالت براث (MEB) و تیمارهای 0 ، 25/0 ، 5/0 ، 75/0 ، 1 ، 5/1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5 ، 6 ، 7 ، 9 ، 11 ، 13 ، 15 ، 17 ، 19 ، 25 ، 30 ، 35 ، 40 ، 45 ، 50 ، 80، 90، 100، 125، 150، 175، 200 ، 225 ، 235 ، 245 ، 250 ، 275 ، 300 ، 325، 350 ، 375 و ppm 400 در دمای C 25 و 6 = pH کشت شد. افزایش غلظت از ppm 150 به بالا ، باعث کاهش پارامترهای رشد شامل رشد قطری پرگنه قارچ و وزن خشک میسلیوم آن شد. ملاحظه گردید با افزایش غلظت در محیط کشت انباشتگی کروم در میسلیوم افزایش یافت بطوریکه در بالاترین تیمار ) ppm 300 )، میزان کروم میسلیوم ppm 73/12 اندازه گیری شد. افزایش غلظت از ppm 150 به بالا موجب کاهش معنی داری در جذب پتاسیم گردید ، اما تاثیری بر جذب سدیم میسلیوم نداشت . بر اساس نتایج بدست آمده آستانه تحمل میسلیوم قارچ Agaricus bisporus نسبت به حدود ppm 150 بدست آمد.

واژه های کلیدی : حد آستانه ، کروم ، Agaricus bisporus

CAPTCHA Image