بررسی حساسیت و روند تغییرات فنل کل ارقام مختلف هسته دار به قارچ Monilia laxa

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 دانشگاه زابل

چکیده

توسعه استراتژی های کارا جهت مدیریت بیماری پوسیدگی قهوه ای دست یافتن به یک دانش صحیح از عکس العمل ارقام های مختلف به عامل بیماری را می طلبد. جهت بررسی درصد آلودگی طبیعی شکوفه در باغ و میزان تغییرات فنل کل در آزمایشگاه در ارقام مختلف هسته داران در واکنش به قارچ بیمارگر Monilia laxa به ترتیب آزمایشاتی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 17 تیمار و سه تکرار و فاکتوریل ترتیب یافته در طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار و سه تکرار در چهار زمان (24، 48، 96 و 144 ساعت) بعد از مایه کوبی انجام شد. برای اندازه گیری فنل کل در برگ از روش سیورس و دالی با استفاده از معرف فولین و برای تهیه منحنی استاندارد از اسید گالیک استفاده گردید. مقایسه میانگین ها به روش دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که بین ارقام مختلف هسته دار از نظر واکنش به قارچ عامل بیماری پوسیدگی قهوه ای اختلاف معنی داری در سطح 1% وجود دارد. در این میان آلو گوجه با میانگین 98 درصد آلودگی در گروه a حساس ترین و آلو سانتارزا با میانگین 333/10 درصد آلودگی در گروه g مقاوم ترین رقم بوده است. نتایج حاصله از استخراج فنل کل نشان داد که مقدار فنل کل بین ارقام مختلف اختلاف معناداری را در سطح 1% از خود نشان داده است. رقم شلیل سیبی با میانگین 844/12 میکروگرم بیشترین میزان از فنل را تولید و هلوی شصت روزه و زعفرانی با میانگین 038/10 و 7/9 میکروگرم بر گرم برگ کمترین میزان از ترکیبات فنلی را داشته اند که به ترتیب در گروه های آماری a وf, ef قرار گرفتند.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Examine of the Sensitivity and Total Phenol Changes of Stone Fruit Different Cultivars to Monilia laxa Pathogenic

نویسندگان [English]

  • M. Gharekhani
  • M. Salari
  • Saeid Nasrollahnezhad 1
  • Naser Panjehkeh 2
  • S.K. Sabbagh
1
2 Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol
چکیده [English]

Development of effective strategies for management of brown rot disease to obtain an accurate knowledge of the response of different cultivars to the pathogense takes. For study the percentage of the natural blooming in the garden and the change of total phenol amount in laboratories in different cultivars of Stone fruit in response to the Monilia laxa (Honey) fungal pathogen, study was carried out in from a completely randomized design whit 17 treatments and 3 replications and a factorial arranged construction completely randomized design with 9 treatments and 3 replications in four times (24, 48, 96 and 144 hours), respectively after inoculation was performed. For measurement of the total phenolics in the leaves used of Seevers and Daly's method by folin reagent and for prepare standard curve used of gallic acid. Means comparisons were performed by using the Duncan's method. The results showed that there were a significant difference at 1% level between the different varietiew of stones of the response to the causal agent of brown rot. Mean while, Plum green gage whit a mean of 98% of the pollution in the group a was sensitive and Plum Santaroza mean %10/333 infection in group c was the most resistance of them. The results showed that the total phenol content of total phenolics among cultivars has shown a significant difference at 1% level. Cultivars of apple Nectarine with an average 12/848 µg produces the largest amount of phenol and saffron Peach and sixty days peach with an average of 10/038 and 9/7 microgerams/g-1 leaves have the least of phenolic compounds respectively placed in groups A, E and F.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Stone fruits
  • Sensitivity
  • Total phenol
  • Monilia laxa
CAPTCHA Image