##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

عزیزی عزیزی , علیمرادی علیمرادی , سیاهمرگویی سیاهمرگویی ,

چکیده

چکیده
به منظور بررسی اثر دگرآسیبی عصاره اندام های مختلف شنبلیله بر جوانه زنی چند گونه زراعی و علف هرز، آزمایشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل 4 گونه سویا،کنجد، تاج خروس و گاوپنبه و عصاره اندامهای مختلف شنبلیله (برگ، ساقه، بذر، غلاف، ریشه و مخلوط کلیه اندام ها) در چهار سطح (شاهد، 4، 8، 32 و 64 گرم پودر در هزار سی سی آب مقطر) بود. نتایج نشان داد که گیاهان مورد بررسی نسبت به سطوح مختلف عصاره اندامهای گیاه شنبلیله پاسخ های متفاوتی نشان دادند. در گونه های مختلف زراعی و علف هرز مورد بررسی، همبستگی منفی معنی داری بین سطوح مختلف عصاره و درصد جوانه زنی مشاهده شد. سرعت جوانه زنی نیز در کلیه گونه ها کاهش یافت. همبستگی منفی معنی داری بین درصد جوانه زنی و غلظتهای مختلف کلیه اندامها به جز ساقه مشاهده شد و در عصاره ساقه کمترین شیب رابطه رگرسیونی بدست آمد. روند تغییر طول ریشه چه و ساقه چه با افزایش غلظت عصاره، در کلیه گونه ها به جز سویا همبستگی منفی معنی داری داشت. بطور کلی گاوپنبه نسبت به دیگر گونه ها حساسیت بیشتری به مواد دگر آسیب شنبلیله نشان داد.

واژه های کلیدی: دگر آسیبی، جوانه زنی، شنبلیله، گاوپنبه، سویا، کنجد

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
عزیزیع., علیمرادیع., & سیاهمرگوییس. (2011). بررسی اثرات دگر آسیبی عصاره شنبلیله بر جوانه زنی و رشد برخی گیاهان زراعی و علفهای هرز. مطالعات حفاظت گیاهان, 24(3). https://doi.org/10.22067/jpp.v24i3.7576
نوع مقاله
علمی - پژوهشی