TY - JOUR ID - 36587 TI - معرفی گونه های باکتریایی اندوفیت Pseudomonas rhodesiae وsp. Acinetobacter مؤثر بر جوانه زنی بذر و شاخص های رشدی خیار JO - پژوهش های حفاظت گیاهان ایران JA - JPP LA - fa SN - 2980-8170 AU - امینی, فرخنده AU - مهدیخانی مقدم, عصمت AU - بقائی راوری, ساره AD - دانشگاه فردوسی مشهد Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 30 IS - 4 SP - 754 EP - 756 KW - باکتری های اندوفیت KW - پارامترهای رشدی KW - گلخانه DO - 10.22067/jpp.v30i4.53913 N2 - در تحقیق حاضر کارایی 45 جدایه اندوفیت بر درصد جوانه زنی بذر در مرحله اولیه مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین درصد جوانه زنی بذر به ترتیب مربوط به جدایه هایEn3 (95 درصد) و En2 (66 درصد) در مقایسه با کنترل می باشد. جدایه های En1 و En2 نیز بالاترین شاخص ویگور را به خود اختصاص دادند. هفت جدایه انتخابی در مرحله اول، از نظر افزایش پارامترهای رشدی خیار در شرایط گلخانه مورد آزمون قرار گرفتند. مقایسه میانگین ها در گیاهان تیمار شده با باکتری های اندوفیت نشان داد که جدایه En1، افزایش 60% طول ریشه و ساقه نسبت به گیاه کنترل را موجب می گردد. همچنین با بکارگیری جدایه En6، میزان وزن تر ساقه و ریشه به ترتیب به صورت 6/84 و 8/55 % نسبت به شاهد سالم، افزایش یافت. بر اساس نتایج مولکولی، جدایه های En1 و En6 منتخب در آزمون گلخانه، به ترتیب متعلق به گونه های sp. Acinetobacter و Pseudomonas rhodesiae می‌باشند. این اولین گزارش از جداسازی این گونه ها از خیار در کشور می باشد. بررسی های تکمیلی جهت کاربرد گونه های مذکور به صورت تکی و یا ترکیبی در شرایط گلخانه و مزرعه پیشنهاد می گردد. UR - https://jpp.um.ac.ir/article_36587.html L1 - https://jpp.um.ac.ir/article_36587_78306a002e239d61306e090cee5118af.pdf ER -