@article { author = {Azizian, N. and Sarraf Moayeri, H. R. and Kavousi, O. and Bolandnazar, A.}, title = {Contact Toxicity of Some Formulated Herbal Composition on Two Spotted Spider Mite}, journal = {Journal of Iranian Plant Protection Research}, volume = {28}, number = {3}, pages = {393-399}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad, press.}, issn = {2980-8170}, eissn = {2783-5383}, doi = {10.22067/jpp.v28i3.25575}, abstract = {The two-spotted spider mite, Tetranychus urticae Koch, is a polyphagus pest which infests wide range of field, garden and greenhouse crops worldwide. Pesticide applications against this pest have caused development of resistance, undesirable effects on non target organisms and environment and secondary pest outbreak. In recent years, herbal essential oils have received attention as natural plant protection compounds. In this study, lethal effects of 5 formulated compositions based on herbal essential oils including B: extract of chinaberry oil 5%, C: chinaberry oil 5% + peppermint 5% + pennyroyal 2% + cinnamon 2%, D: chinaberry oil 5% + peppermint 2% + pennyroyal 2% + rosemary 2%, E: chinaberry oil 5% + peppermint 2% + pennyroyal 2% + eucalyptus 5% and F: chinaberry oil 5% + peppermint 2% + rosemary 2% + eucalyptus 5% were studied using leaf dipping method on female adults of T. urticae. Although composition of E had the highest lethal effect (4.978 ml/l) 24 h after treatment, had no significant difference with the other treatments except compositions of D. The results showed that formulated composition based on peppermint, pennyroyal and eucalyptus with extract of chinaberry have desired contact toxicity against the two spotted spider mite. The findings of this study can be considered for practical use of essential oils as green pesticides.}, keywords = {Essential oils,Cinaberry,Biopesticide,Bioassay}, title_fa = {اثر تماسی فرمولاسیون های تهیه شده بر مبنای عصاره و اسانس‌های گیاهی روی کنه تارتن دولکه ای}, abstract_fa = {کنه تارتن دولکه ایTetranychus urticae Koch. آفتی است پلی فاژ که به محصولات زراعی، باغی و به ویژه گلخانه ای در سراسر جهان آسیب می رساند. کاربرد آفت کش های شیمیایی علیه این آفت طی دهه های گذشته سبب بروز مقاومت در جمعیت، اثرات نامطلوب بر موجودات غیرهدف و محیط زیست و ظهور آفات ثانویه شده است. در سال های اخیر اسانس های گیاهی به عنوان ترکیبات طبیعی برای حفاظت از گیاهان مورد توجه قرار گرفته اند. در این پژوهش اثر کشندگی 5 ترکیب فرموله شده بر پایه اسانس های گیاهی شامل B: عصاره ی زیتون تلخ 5درصد، C: زیتون تلخ 5درصد + نعناع فلفلی 2درصد + پونه 2درصد + دارچین 2درصد ، D: زیتون تلخ 5درصد + نعناع فلفلی 2درصد + پونه 2درصد + رزماری 2درصد، E: زیتون تلخ 5درصد + نعناع فلفلی 2درصد+ پونه 2درصد + اکالیپتوس 5درصد و F: زیتون تلخ 5درصد + نعناع فلفلی 2درصد + رزماری 2درصد + اکالیپتوس 5درصد با روش غوطه ور سازی برگ های حاوی کنه بالغ ماده T. urticae داخل محلول ترکیبات فوق بررسی شد. نتایج نشان داد که از میان تیمارهای مورد بررسی، ترکیب فرموله شده E با LC50 برابر با 971/4 میکرو لیتر بر میلی لیتر بیشترین میزان کشندگی را در 24 ساعت پس از تیمار روی مرحله بالغ کنه تارتن دولکه ای داشت. کارآیی این فرمولاسیون به‌طور معنی داری بیش از سایر فرمولاسیون ها (به جز فرمولاسیون D) بود. طبق نتایج این پژوهش ترکیب اسانس های نعناع فلفلی، پونه و اکالیپتوس همراه با عصاره زیتون تلخ دارای کشندگی تماسی مطلوبی روی کنه تارتن می باشد. یافته های این مطالعه می تواند در استفاده کاربردی از اسانس های گیاهی به عنوان آفت کش های سبز مورد توجه قرار گیرد.}, keywords_fa = {اسانس های گیاهی,زیتون تلخ,آفتکش زیستی,زیست سنجی}, url = {https://jpp.um.ac.ir/article_34922.html}, eprint = {https://jpp.um.ac.ir/article_34922_fcb1019caeb94b9fd6d77d9141aa3bfd.pdf} }